Wilde kat. ( Felis silvestris)

Een van de meest boeiende soorten om te fotograferen en te observeren is voor mij de wilde kat.
Als ze niet slapen tenminste šŸ˜„.
Hun sluipgang en gefocuste blik vind ik prachtig .

IMG_0846IMG_1748

 

De Europese wilde kat (Felis silvestris silvestris) komt voor in Centraal-Europa, Schotland, Pyreneeƫn, de Karpaten, Balkan, Anatoliƫ en het westen van de Kaukasus.

 

 

De zoogdiervereniging schrijft : Na vele eeuwen van afwezigheid is de wilde kat (Felis silvestris) weer met zekerheid in Nederland aangetroffen. Drie waarnemingen uit de periode 1999 tot en met 2004 zijn recentelijk met zekerheid gedetermineerd als wilde katten. Een nieuwe soort voor Nederland is een feit.

Lees hier verder.Ā 

 

15 gedachten over “Wilde kat. ( Felis silvestris)

  1. Nooit geweten dat een wilde kat een echte raskat is Eveline. Blijkbaar is dan ook de wilde kat gefokt, en dan weer minder wild dan je zou denken. Of ben ik het nou helemaal mis ? De kat lijkt veel op de mijne maar dat is een Europesche Korthaar. Zo’n soort waarvan er 13 in Ć©Ć©n dozijn gaan .. maar voor mij is hij natuurlijk bijzonder šŸ™‚

    Like

  2. Ik kan me dat goed herinneren Eveline dat ze dachten er een gevonden te hebben en nu is het dus zeker, de wilde kat is terug. Ik vind het een verrijking van onze natuur. Maar ik wel het toch ook even opnemen voor de verwilderde kat dat die verwilderd zijn komt door de mens !
    Waarom laat niet iedereen zijn kat steriliseren of castreren hoe je het ook noemen wil . dan stopt daar het probleem !
    En alle katten die verwilderd zijn vangen en helpen dat kunnen dan alleen de katers zijn, dan is het probleem dat MENSEN veroorzaakt hebben als opgelost worden beschouwt en hoeft er niet geschoten te worden.En zeggen daar is geen geld voor is onzin er is overal geld voor als de wil er maar is ! Zo dat is er uit haha ik word er altijd driftig van als daar zo makkelijk over gesproken word ! Jouw foto’s zijn als altijd weer prachtig en ik hoop dat het veel kattenvrienden aan het denken zet !

    Like

zeg het maar.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s