Overvloed

 
De herfst is behalve prachtig vanwege de kleuren ook een heerlijke tijd vanwege al het rijpe fruit.

 
 
Wij vinden het heerlijk om jam te maken, peertjes te stoven en zo meer.
Het is zo.n rijk gevoel als je kast vol staat met potten en je diepvries vol ligt met ingevroren appelmoes en ander lekkers.

Vanwege dat gevoel leek het mij nou eens leuk om een stilleven van onze rijkdommen te fotograferen.
 
ik was nog maar net begonnen met opstellen van het tafereel of…….😁

 
 

 
 

 
 
En daarom komt dat stilleven een andere keer wel πŸ˜„.
 
 

 
 

21 gedachten over “Overvloed

  1. Die Gijs, de nieuwsgierigheid ten top. Mooi die laatste foto en wat betreft al dat lekkers we hebben ook al appelcompote gemaakt van een doos vol verschillende soorten appels, heerlijk met kaneel.

    Liked by 1 persoon

  2. Kleine monsters zijn het maarja Eveline die peren ruiken naar buiten dus die moeten wel evengoed bekeken natuurlijk je weet maar nooit wat voor gespuis ermee naar binnen komt hahaha Die echte stille stillevens houden we wel te goed hoor ik had deze leuke
    foto,s niet willen missen!

    Liked by 1 persoon

  3. Ha, dan kan ik hier mijn vraag wel afvuren.
    Ik heb ooit van mijn broer een appelboompje gekregen. Het eerste jaar zat er één wormstekig coxje aan.
    Het tweede jaar drie en nog een stelletje onrijpe kleuters die te vroeg van de tak waren gevalllen.
    Daarna bleef het meestal bij een appeltje of 10 – 20.
    De laatste jaren werd het steeds iets meer en dit seizoen had ik er 80. Da’s voor mij een weelde die ik niet weg kan
    eten. Dus moet ik iets doen. Ik dacht aan inmaken maar….geen idee.
    Ik heb er eens een paar gekookt en gemengd met honing en kaneel. Dat was lekker op een bakje ijs.
    Verder ben ik niet gekomen.

    Die vraag is dus: heeft u tips voor een nietswaardige appelkweker zonder enige kennis en ervaring?

    Liked by 1 persoon

    • Allereerst zou ik denken aan appel cake en taart.
      Wij peuzelen zo.n cake gemoedelijk in 1 dag weg πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„.
      Recepten in overvloed te vinden op internet.
      Verder maken wij appelmoes die we bewaren in de diepvries en …. Tatatataaaah, wij maken sap.
      Daartoe hebben we een sap-pan aangeschaft.
      We gooien de appels bovenin ,met suiker en kaneel , en na een uur of twee op de warmtebron heb je drie liter heerlijke appelsap.
      Heerlijk!
      80 appels , die verwerk je op die manier gemakkelijk.

      Liked by 1 persoon

zeg het maar.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s