Grote bonte specht en nieuws over het gestolen fotodoek

Maandagmiddag heb ik tweeëneenhalf  uur achter mijn camouflagenet gezeten wachtend op de grote bonte specht.
Al wat er voor de lens kwam…..geen specht.
Zit ik een dag later met totaal met andere gedachten op het bankje tegen het huis en ja hoor. Twee spechten .



Update over het gestolen fotodoek

______________
Jongen (15) bekent diefstal fotodoek

HAAKSBERGEN – Een 15-jarige knaap uit Haaksbergen heeft tegenover de politie bekend dat hij afgelopen weekend een groot fotodoek heeft gestolen dat op de hoek van de Scholtenhagenweg-Hasseltweg in Haaksbergen in een steigerconstructie hing.

Het doek van twee bij drie meter met de afbeelding van een zwart-witte zebra, is onderdeel van de Buitenexpositie van de Fotobiënnale Haaksbergen.

De moeder van de jongen heeft dinsdag contact opgenomen met de politie en gemeld dat haar zoon het fotodoek uit de stellage heeft gehaald en meegenomen naar huis.
De eigenaar van de doeken, de Fotogroep Haaksbergen, had een dag eerder de diefstal aangegeven bij de politie. Omdat het om een minderjarige gaat, wordt de jongen doorgestuurd naar het bureau HALT. In overleg krijgt hij een alternatieve straf.
De Fotogroep Haaksbergen oppert om de knaap de bewegwijzeringsborden op de route en de bordjes met de naam van de fotografen en de fototitels schoon te laten maken. Bureau HALT beslist hierover.
De politie heeft de zebra intussen teruggebracht bij de fotogroep. ,,Natuurlijk zijn we heel blij dat het doek terug is’’, aldus een woordvoerder van de Fotogroep Haaksbergen die de buitententoonstelling op touw heeft gezet in het kader van haar 40-jarig bestaan.
,,De zebra is eind mei ook al gestolen met nog twee andere fotodoeken. Die zijn later teruggevonden in weilanden. We hadden toen al twee nieuwe laten printen. Daardoor hadden we de Zebra dubbel. Om die reden konden we dit doek meteen vervangen. Dat is maandagavond gebeurd’’, aldus de zegsman van de fotogroep.
De woordvoerder kan waardering opbrengen voor het feit dat de moeder van de jongen zelf contact heeft opgenomen met de politie. ,,We kunnen ons voorstellen dat dit best een hele stap is. Maar je hoort gewoon van andermans spullen af te blijven. Zo simpel is het.’’ Die politie heeft de 15-jarige knaap inmiddels ‘vereerd’ met een bezoekje aan huis.

De Buitententoonstelling van de Fotobiënnale Haaksbergen in het gebied Scholtenhagen, Oostendorper watermolen en het Waterpark Lankheet, trekt veel bekijks. Op een ruim vijf kilometer lange fiets- en wandelroute zijn 44 grote foto’s te zien op doeken, deuren en motorkappen. De tentoonstelling loopt nog tot eind oktober.
Bron: Twentse courant Tubantia.

15 gedachten over “Grote bonte specht en nieuws over het gestolen fotodoek

  1. Leuk om “Artmus” in volle actie te zien hoor…..hahahaha!
    Goed van die Moeder, dat ze haar zoon heeft aangegeven, en dat het doek inmiddels terug is.
    De foto’s van de Specht zijn een lust om te zien hoor, die met de “Pimpelmus”is helemaal super.

    Like

  2. ‘Toevallig’ had je wel het fliepsding in je poezelige handjes, dat weer wel! Zo maar ff gedachteloos zitten, nee Mus daar trap ik niet in! :p Maar dat je dan zomaar een specht aanvalt, nee Mus dat had ik niet van je verwacht!
    Neemt niet weg dat de specht er knap op staat!

    Like

  3. Ja duhhhh !! actie ? Kopje thee erbij en een beschuitje aan je comfortabele zitbank 🙂
    Wel erg leuk die foto met het musje die de boel inspecteert.

    Mooi dat het boefje er door zijn eigen moeder bij is gelapt.

    Like

  4. War een mooie foto’s van de spechten Eveline en een pluim voor de moeder die de juiste beslissing neemt door de politie in te lichten.Gelukkig gaat het niet om baldadigheden en heeft de jongen het kunstwerk niet vernield ,denkelijk vond hij het ook mooi maar hij moet inderdaad gestraft worden men dient af te blijven van andermans eigendom.

    Like

zeg het maar.