Het is er weer tijd voor.
Vlierbloesem siroop maken.
Wij hebben een eerste lading geplukt .
Vlierbloesemsiroop is heerlijk maar heeft 1 groot nadeel.
Het is altijd zo vlug op.
Ik gebruik het recept van Okke van Amerongen :
Het is er weer tijd voor.
Vlierbloesem siroop maken.
Wij hebben een eerste lading geplukt .
Vlierbloesemsiroop is heerlijk maar heeft 1 groot nadeel.
Het is altijd zo vlug op.
Ik gebruik het recept van Okke van Amerongen :
Dat ziet er gezellig uit…vlierbloesem ??? Bessen ja, sap…bloesem ? Ja waarom niet ? 🙂
LikeLike
Jarige Margriet het is dat de siroop nog niet klaar is anders zouden we daarmee klinken op jou gezondheid.
Het is zoooooo lekker!
LikeGeliked door 1 persoon
Vlierbloesem genoeg zo te zien, dus dat wordt een hoop siroop Eveline.
LikeLike
Dat valt denk ik nog tegen Edward. We gaan de boel zo zeven dan ga ik de eerste siroop maken terwijl Ton de volgende lading plukt. Want ja….de kleindochters stonden al te juichen bij het vooruitzicht dus je kunt maar beter niet te kort komen 😉.
LikeLike
Ik leer vandaag weer een hoop, wist ik niet….geen wonder dat de vinken hier zo gek op zijn bij ons aan de voordeur.
Ik gun ze het maar, krijg er wel een concert voor terug. Fijn weekend.
LikeGeliked door 1 persoon
Ik ben benieuwd hoe het smaakt !!
LikeGeliked door 1 persoon
Het is heerlijk Ria. Wij doen het niet ieder jaar, soms zijn we gewoon te laat maar het is een echte aanrader.
LikeLike
lekker mussie, wel wat voor de trekvogels laten staan hé:-)
LikeGeliked door 1 persoon
Ook lekker om aperitief mee te maken…
LikeGeliked door 1 persoon
Weet je dat ik dat nog nooit heb gehad?
Wat jammer dat jullie zo ver weg wonen … 😉
LikeGeliked door 1 persoon
Bijzonder. Ik dacht eigenlijk dat je alleen van de bessen van deze flora jam kon maken
LikeGeliked door 1 persoon
haha ja dat geloof ik graag dat het vlug op is
LikeLike
Ik ken het ook niet en heb even gegoogeld. volgens wat ik las; – BEHOORLIJK STEVIG van smaak maar supergezond. Het helpt tegen keelpijn, verkoudheid en bij koorts bij een griep – , zou ik zorgen een voorraadje voor de winter over te houden 😉
LikeGeliked door 1 persoon
Stevig van smaak…zo zou ik het niet noemen. De smaak is heel fruitig .
LikeLike
Waarschijnlijk ander recept dan?
LikeLike
Vlierbloesems heb ik al wel eens gebakken zodat ze krokant werden,ook van de bessen maak ik siroop maar van de bloesems siroop maken is nieuw voor mij.Zal ik dus ook eens opzoeken en proberen Eveline
LikeLike