Kim en Cheetah

_DSC4001 - 2017-11-05 at 16-37-23

Kim Bokdam (16) uit Haaksbergen en haar herdershond Cheetah oet de Poeterië hebben onlangs op de world championship in Tilburg een mooie 9e plaats in de finale agility behaald en werden het beste Nederlandse team en kwamen daarmee op een negende plaats op de wereld-ranglijst. Een fantastisch prestatie.Wij spraken met Kim en haar vader Marco die ook heel actief is in de hondensport. Zowel vader als dochter trainen met Cheetah maar het bijzondere is dat ze beiden een andere discipline trainen.

Marco doet IPO, dat bestaat uit verdedigingswerk/pakwerk, speuren en appèl en Kim doet agility (ook bekend als behendigheid) daarbij loop je met je hond zo snel mogelijk een parcours waarbij je hond sprongen moet maken en tunnels en andere obstakels moet nemen.

Het komt niet vaak voor dat een hond beide disciplines beheerst.

Zondag 5 november bouwden ze speciaal voor het sternet-team de baan op zodat wij opnamen konden maken. Vader en dochter trainen bij H.C.Sirius een kleine hondenclub die niet over een eigen baan beschikt daarom moet de baan telkens opgebouwd en weer afgebroken worden. Moeder Yvonne en Bartho Leferink de fokker van Cheetah hielpen met het opbouwen van de baan.

Het filmen van Cheetah terwijl ze aan het werk was viel bepaald niet mee. Alsof ze was afgeschoten vloog ze over de baan en was voor de cameraman niet bij te houden, daarom hebben we uiteindelijk een aantal hindernissen apart gefilmd zodat we hadden tenminste enig idee waar de hond was.

Het was een voorrecht Kim en Marco te spreken en Cheetah bezig te zien.

 

 

 

 

 

 

15 gedachten over “Kim en Cheetah

zeg het maar.