Schaapskudde in het Haaksbergerveen

 

 

Wij genieten volop van onze e-bike,s deze zomer.

Als het maar even kan gaan we er op uit.

Vaak komen we na een fietstochtje uiteindelijk uit in het Haaksberger Veen .
 
 

 

 

 

 

 

 

 

13 gedachten over “Schaapskudde in het Haaksbergerveen

  1. Kan het zijn dat de fietsen op het Haaksebergerveen staan geprogrammeerd? Zo ja dan is het logisch dat jullie daar uitkomen!
    Wat hebben die schaapjes daar nog veel werk te doen, het gras is minstens 2 ‘kontjes hoog’!
    Super dat de honden die grote kudde kunnen sturen! Mooie serie!

    Geliked door 1 persoon

  2. Je schotelt ons weer een heerlijke serie voor, Eveline.
    Altijd mooi om een herder met zijn schaapskudde te treffen. Ik kijk graag naar het samenspel waarmee de herder en zijn honden zo’n kudde aansturen. Deze herder heeft daarbij nogal wat hulpjes tot zijn beschikking.

    Geliked door 1 persoon

  3. Ik keek naar de foto’s en… ik tjompte zo naar het jaar 1966 waarin wij verhuisden van Westfriesland naar de Zaan. Pa was er vandoor met een andere mevrouw en moeder moest gaan werken om de kost te verdienen. Maar we hadden het gezelliger dan ook en op een willekeurige avond zag je ons kleine gezinnetje onder het vale lamplicht zitten. Willem met de gitaar, Piet met twee trommelstokken op een leren onderzettertje en moeder met zorgelijke trekken de tweede stem zingend. En wat zongen we o.a.? Wel, op de grote stille heide bijvoorbeeld, daarbij vergetend dat mijn zangcarrière ooit begon met dit lied dat mijn moeder mij leerde en dat ik gewetensvol nazong zoals ik het hoorde: op de grote stille heiden.
    Om dit af te leren plaatste moeder ons later op een streng Chistelijke (Gristelijke) school.
    Enfin…allemaal naar aanleiding van…. en daarom hulde aan jou.

    Geliked door 1 persoon

  4. Prachtige foto’s.Af en toe loopt er hier ook eens een kudde met herder op de heide en dan sla ik een praatje met de herder over zijn werk.Altijd fijn als ik hem tegenkom.Maar hier is wel een probleem op gedoken.Honden mogen niet los maar sommige mensen zijn potdoof voor dit verbod.Vorig jaar werden 2 schappen dood gebeten door een hond.

    Like

zeg het maar.