Op jacht naar de groene specht

In het Haaksbergerveen bevind zich een fotohut van natuurfotograaf Han Bouwmeester .http://www.hanbouwmeester.nl

Omdat ik op mijn fototochtjes regelmatig een groene specht in de omgeving van die hut zie en deze hoog op mijn verlanglijst staat besloot ik die hut een dag te huren.

Met al  mijn  hoop gevestigd op een fraaie  spechten foto gingen we ( fotomaatjes Brigitte en Edith en ik )  bewapend met koffie,thee, broodjes , natte heertjes van bakker Koehorst en een zalmslaatje in  alle vroegte naar het veen niet wetend dat het nationale boomkleverdag was.

De boomklevers vlogen af en aan.

Het was een waar boomklever bombardement.

Af en toe werd de voorstelling afgewisseld  met een optreden van , koolmees , pimpelmees ,glanskopmees ,kuifmees of  een andere jezietmeniet maar de boomklevers voerden de boventoon.

Na de zoveelste klever verzuchte Edith naast mij ” ik kan geen boomklever meer zien ” en klonk een onderdrukt lachsalvo door de hut.

Wij  hoorden de groene specht wel maar die was natuurlijk op de hoogte van het feit dat het boomkleverdag was en vertoonde zich niet.

Wel kwam een grote bonte specht regelmatig een kijkje nemen en ook zagen  we een winterkoninkje .

Ik heb besloten dat ik de hut nog een keer ga huren als het wintert en wee het gebeente van welke fotograaf dan ook die inmiddels wel een foto van de groene specht weet te scoren vanuit die hut.

ik sta niet voor mezelf in.

Nou…vooruit….boomklevers dan maar 😄

image
image

image

16 gedachten over “Op jacht naar de groene specht

  1. Wat een heerlijk verhaal….maar wat is er mis met de boomklever….”tis toch òk moi”.
    Hier in het bos vliegt er ook een groene specht rond, maar fotograferen ho maar…als je maar een beetje in de buurt komt is hij weg.
    In de tuin komt alleen de bonte specht… de pindakaas.. 🙂

    Like

  2. Wat een geweldige dag moeten jullie in die hut hebben doorgebracht. En welke natuurfotograaf kent de hutten van Han NIET 🙂 Althans van horen en lezen dan. Het staat bij mij nog op de ToDo lijst 🙂
    En dat je de groene specht niet hebt gezien, ach je moet wat te wensen hebben hè. Ik heb in ieder geval genoten van je foto’s. Bedankt voor het delen.

    Like

  3. Een prachtig verhaal en ja het blijft afwachten bij zo’n hut wat je krijgt te zien.
    Een groene specht zou ik ook heel graag eens mooi vastleggen.
    Maar de boomklevers vind ik toch ook altijd weer leuk hoor en je hebt
    er fraaie opnamen van gemaakt
    Natuurkieker Coby

    Like

  4. Het zijn pracht opnames Eveline ,ik zou er fantastisch blij mee zijn.De groene specht zal je ooit wel eens kunnen fotograferen en er moet toch altijd nog wel iets op het verlanglijstje staan anders gaat de spanning en het verlangen op een lager pitje.

    Like

  5. Nou Muzzie, niet voor het een of ander…Maar ik kijk gelijk heel anders naar de boomklevertjes hier.
    Wist niet dat er zoveel verschillende zijn. Ik vind ze mooi…En laat meneer Groen v/d Specht later maar eens langs komen. Ik geniet ondertussen van de klevertjes. Prachtig mooi.

    Like

zeg het maar.