In training

Het is hoog tijd dat ik aan mijn conditie ga werken.

Deze keer doe ik het niet in een revalidatie centrum ..nee…ik doe het zelf.

Daartoe heb ik een app op de iPhone gezet (Mapmywalk) zodat ik aangemoedigd word want vrienden kunnen mee kijken en dus zien of ik mijn dagelijkse wandeling wel volbreng.

Ik moet van mezelf drie kwartier doorstappen en voor de gezelligheid loopt Ton mee.

1 korte pauze mag de komende tijd nog maar dan….

Vandaag gingen we naar het Lankheet.

En dat is geen straf.
 

We wandelden langs mijn bijdrage aan de buitenexpositie ,
 

 
En langs de werf waar uiteindelijk de Buurserpot zal komen te liggen.

 


 

 
De Buurser pot is een kleine platbodem die in vroegere tijden ongeveer 1,5 ton vracht vervoerde tussen het Duitse Ahaus en Deventer.
Er werd van alles vervoerd: boter, kaas, eieren, zout, azijn, olie, haring, stokvis, siroop, brandewijn, lijn- en hennepzaad, traan, turf, teer, textiel, houtskool en papier. Een belangrijk product uit Duitsland was de zogenaamde ‘poteerde’, witte klei voor de  aardewerk industrie in Duitsland.aardewerkindustrie in Deventer.
 
Wil je meer weten klik dan hier http://www.vvvhaaksbergen.nl/nieuws/507/buurser-pot-te-water!/

16 gedachten over “In training

  1. Wandelen is geen straf, als je dit een tijdje doet dan gaat het vanzelf, en dan krijg je er zin in om telkens te gaan wndelen. De app is een goed begin om je conditie op te bouwen en te blijven volharden. Veel wandelplezier.

    Like

    • Leo vroeger liepen wij lange tochten (de limburgsevierdaagse , Nijmeegse vierdaagse Pieterpad enz. ) maar sinds mijn evenwichtsorgaan er mee op gehouden is valt het zwaarder. Gelukkig kan ik weer zelfstandig fietsen maar nu het lopen nog. Vandaag een dik uur gelopen dus het gaat de goede kant op.

      Like

  2. In zo’n omgeving wandelen is geen straf, lijkt mij. Ik wilde wel ook wat beter ter been zijn, maar ik red me aardig met de rollator. En dan te bedenken, dat ik 2 jaar geleden in een rolstoel zat. Zelfs naar toilet lukte niet. Dokter noemt mij medisch wonder…

    Like

zeg het maar.