Drie Haasjes

Met vriendin Vera heb ik een workshop gedaan bij “de Kleiboerderij” van Jolanda Bouwmeesters. Om in alle rust te kunnen werken gingen we op een avond met ons tweeën naar de boerderij die aan de rand van het Haaksbergen veen ligt.

Ik had al heel lang een haasje in gedachten dus gewapend met een foto van een haasje kwamen we aan bij het atelier waar de houtkachel al gezellig stond te snorren.

“Nou jullie zijn nog wel wat van plan” zei Jolanda.

Je moet weten dat Vera en ik voor het laatst op de kleuterschool met klei gewerkt hebben, maar wat we in het hoofd hebben zal gebeuren en zo gebeurde het dat we een haasje gingen boetseren . Jolanda werkte met ons mee en zie hier het resultaat.

Drie parmantige haasjes.

De haasjes moeten uiteraard nog gebakken, geglazuurd en nogmaals gebakken worden maar dat duurt nog even, eerst moeten ze heel goed drogen.

Over Jolanda Bouwmeesters hebben wij al eens een reportage gemaakt, die kun je HIER zien.

 

14 gedachten over “Drie Haasjes

  1. Voor de eerste keer sinds de kleuterschool. Nou dan is dit een resultaat om trots op te zijn. Als mus scoor je dan twee keer want niet alleen de haas maar ook de foto van de haas is mooi.
    Maria doet ook aan kleien, maar zij zit al een tijdje in de schaapjesmodus. In klei en gebakken staan ze nu bij mij op de kast. Ze wil dat ik ook ga kleien. Na deze haasjes zeg ik misschien wel ja. Maar of het wat wordt…..?

    Geliked door 1 persoon

zeg het maar.