een nieuwe bestemming voor heel oude balken

Op de natuurbegraafplaats in Haaksbergen staat een kunstwerk gemaakt van oude eikenbalken .
De balken zijn afkomstig uit een boerderij die gesloopt moest worden i.v.m.de aanleg  van de N 18 en hebben hier een bijzondere bestemming gekregen.

De natuurbegraafplaats is eigendom van de destijds gevormde “Stichting Hervormde Begraafplaats” en bevindt zich op een bosachtig gedeelte, wat hier speciaal voor is bestemd, met natuurlijke begroeiing, zoals eiken, dennen, hulst en bijzondere grassen.

De graven liggen aan natuurlijke paden, en zijn voor onbepaalde tijd, ze worden niet geruimd. Zo hebben nabestaanden geen zorg over onderhoud en verlenging van grafrechten. De stichting Hervormde begraafplaats zorgt voor het beheer en onderhoud van de natuurbegraafplaats. In principe wordt dit gedeelte zoveel mogelijk met rust gelaten en mag de natuur zijn gang gaan.

 

16 gedachten over “een nieuwe bestemming voor heel oude balken

  1. Mooi dat de herinnering aan de oude boerderij op deze manier toch blijft leven.
    Over die natuurbegraafplaatsen heb ik wat een dubbel gevoel. Het idee op zich spreekt me wel aan, maar er komen de laatste tijd wel wat al te veel van dergelijke begraafplaatsen, naar mijn idee.

    Geliked door 1 persoon

  2. Pingback: een nieuwe bestemming voor heel oude balken — Eveline Lenderink – „Ingerii sunt spirite inaripate, prietene cu spiritul tau inaripat.“

zeg het maar.