Bermen inzaaien voor de bijen.

Zaterdag 10 maart ging ik voor RTV Sternet naar het rustpunt bij de Ottinkmolen aan de Ensinksweg 7 net buiten Haaksbergen waar een bijzondere activiteit plaats vond in het kader van de actie NL Doet.

De familie Ottink aan de Ensinkweg wil graag zorgen voor meer bloeiende bermen voor insecten. Ze wonen net buiten Haaksbergen en werken al langere tijd aan het versterken van de biodiversiteit in de omgeving.

Samen met familie en vrienden gingen ze de bermen inzaaien met een bijvriendelijk bloemenmengsel.
Het rustpunt op erve Ottink, met natuurlijke tuin, prachtige molenbelt en bijenkasten, trekt iedere zomer weer veel fietsers en wandelaars. Bart en Auke Ottink hopen met bloemrijke bermen bezoekers te laten zien hoe eenvoudig je zelf iets kunt doen voor de biodiversiteit in jouw buurt!
Het zaaien vond plaats op diverse plekken langs de Ensinkweg en Hulstweg bij Haaksbergen zo ontstaan bloemenstroken met een speciaal bijenmengsel.
Herman Ottink gaf ons een kleine demonstratie zaaien met de hand zoals dat vroeger gebeurde.
Tijdens een interview met Bart Ottink vertelde hij het een en ander over de activiteiten op het erf zoals honing en jam verkoop.


10 gedachten over “Bermen inzaaien voor de bijen.

  1. Een leuke reportage en als ik ergens vrolijk van wordt tijdens al onze wandelingen dan is dat van veel dingen 🤣 maar zeker ook van die ingezaaide bermen en akkerranden….hartstike leuk en natuurlijk voor het in stand houden van de insecten 👌👌👌

    Geliked door 1 persoon

zeg het maar.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s