De eerste advent

Gisteren ( zondag ) was het de eerste advent dan begint traditioneel in Twente en de Achterhoek het midwinterhoorn blazen.
In Haaksbergen hebben we een groep blazers die zich verzamelden bij het Ploddershoes, ook wel Pasmanshuis genoemd.
Uiteraard waren wij erbij om een reportage te maken.
Sinds kort hebben we een extra cameraman, Johnny Nassar uit Syrië, dat maakte dat ik de handen vrij had om te fotografen.

Johnny is een professionele cameraman, hij heeft prachtige werkelijk beelden gemaakt en Ton deed de interviews.

18 gedachten over “De eerste advent

 1. Mooie serie over deze regionale traditie, Eveline.
  Zo lang kinderen op de basisschool zitten, zijn ze vaak nog wel voor dit soort activiteiten te porren. De uitdaging zit erin om ze daarna nog te blijven motiveren, want het zou zonde zijn als deze traditie helemaal verdwijnt.

  Geliked door 1 persoon

 2. Een echte hit zal dit muziekinstrument bij de jonge generatie vast niet worden maar aangezien kinderen leergierig en ondernemend zijn willen ze het vast wel eens proberen. Beetje jammer van het snoetje rechtsonder maar qua foto vindt ik de laatste toch een juweeltje

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik moet zeggen, jullie vormen een goed team om reportages te maken 🙂 En nu kan jij je weer volop uitleven in de fotografie, Eveline 🙂 Gezien ik hier geen filmpje zag staan, ben ik op You Tube gaan zoeken en heb daar het filmpje gevonden en bekeken, wat ik ook heel geslaagd vind. Het is niet dat je met zo een instrument de mooiste melodieën kan laten horen, maar het creëert wel een mooie en aangename sfeer 🙂
  Fijne groetjes, Heidi

  Like

zeg het maar.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s