Wat mijn buurtjes gisteren zagen.

Mijn buurtjes zaten gisteren in de tuin te genieten van het heerlijke herfstweer. Plots zagen ze onze abbesijnse kat Gijs verschijnen op de geluidswal die onze tuinen aan de achterzijde begrenst met in zijn kielzog Kees de oosterse korthaar.

Bij het zien van de buurtjes ging Kees snel weer terug onze tuin in maar Gijs zou Gijs niet zijn als hij niet op onderzoek uit zou gaan.

Met het detectiebandje, dat moet voorkomen dat meneer de tuin uitgaat, om zijn verwende nek wandelde hij verder richting de tuin van de volgende  buren die al weken op vakantie zijn. Even later hoorden de buurtjes mij roepen en vertelden mij wat ze hadden gezien.

En wat ze toen zagen😇.

Een dampende buurvrouw die  van tuin naar tuin klauterde , over richeltjes, onder struiken op zoek naar Gijs . Als ik niet zo nerveus was geweest had ik er zelf om moeten lachen maar toen niet, ik zat in de penarie en Gijs was onvindbaar. Ik belde aan bij buren om vervolgens in hun tuin te duiken en uiteindelijk ging ik achter de geluidswal op zoek. Geen Gijs.

Nu zul je zeggen maak je niet druk hij komt wel terug maar onze katten zijn niet aan verkeer gewend en….ik moest ergens op tijd zijn dus de stress liep behoorlijk op.

Inmiddels liep ik te dampen als een postpaard en ging even in de tuin zitten met een glas water. En wie kwam er met een onschuldig hoofd aan lopen.

Ik kon hem wel vermoorden maar inplaats daarvan heb ik hem geknuffeld.

 

 

17 gedachten over “Wat mijn buurtjes gisteren zagen.

  1. ooooo Wat herken ik dit en dan kan de hele wereld zeggen maak je niet druk maarja dat doe je toch he ! Volgens mij doen katten dit expres om je even te laten weten dat je dan wel denkt dat je de baas bent maar dat ze alleen maar blijven om jou een plezier te doen want als we willen gaan we gewoon opstap dus kom maar op met die extra snoepjes en knuffels en betoon je dankbaarheid !!! hahaha Ben je al een beetje bekomen van de schrik XX

    Geliked door 1 persoon

  2. Hahaha… Prins Gijs wou zijn rijkdom eens verkennen, maar het “baasje” was er niet gerust in! Nou wie is hier de baas, hahaha 😉 Maar ik begrijp je angst wel, die je op dat moment had. Ik had daar ook wel een filmpje van willen zien 😀 Gijs is een mooie kater, maar hij is ook geen gewone kat!
    Fijne genietgroetjes, Heidi

    Geliked door 1 persoon

zeg het maar.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s