Waterbuffels

Er zijn mensen die met droge ogen durven te beweren dat er noooooit iets te doen is in Haaksbergen. Nu  kreeg ik daar altijd al jeuk van maar sinds Ton en ik voor de locale omroep RTV Sternet werken al helemaal.
We kunnen, als we  het zouden willen en kunnen , elke dag wel een reportage maken en onze weekenden zouden overvol zijn als we er niet de rem op gooien.
Er is zoveel te doen en te zien.
Neem nu eens deze waterbuffels op landgoed Scholten in Beckum.
Je kunt ze zien door het buffelpad te nemen.
Behalve de waterbuffels kun je er ook ooievaars zien ( zolang ze nog niet naar het zuiden zijn gereisd ) waarover later meer.
Gelukkig kan ik het maken van reportages vaak combineren met mijn passie fotografie maar ik moet er wel voor waken dat daar genoeg tijd voor overblijft.

 

Waterbuffels

 

 

Het buffelpad is een wandelpad dat is aangelegd rondom een wei met waterbuffels. U bewandelt dit pad op eigen risico. Waterbuffels komen van oorsprong uit Azië. In Europa worden waterbuffels gehouden voor de melkproductie en dan voornamelijk in Italië. In Nederland zijn er ook bedrijven die waterbuffels melken. Het voornaamste eindproduct van deze melk is mozzarella. De waterbuffel is anders dan een koe. De waterbuffel is sterk, stevig en heeft kortere poten, is voornamelijk zwart met lange dunne haren. Bovendien loeit een waterbufffel niet, maar knort.

Omdat een waterbuffel niet zweet, zoekt het rund graag verkoeling in het water of in de modder. Waterbuffels zijn echte kuddedieren, ze blijven bij elkaar in tegenstelling tot koeien. Waterbuffels zijn rustig en doen alles in hun eigen tempo: ze laten zich niet opjagen en houden niet van stress. De nieuwsgierige waterbuffel is wel erg nieuwsgierig en vindingrijk. Zo weet menig waterbuffel een kraan open te draaien en een hek te open met dde tong.

ADRES: ter hoogte van: Wolfkaterweg 55, 7554 PK BECKUM

20 gedachten over “Waterbuffels

  1. Je hoort mensen wel vaker klagen dat er in hun eigen buurt niets te doen is maar vaak hebben ze geen oog voor de eigen omgeving en gaan er vanuit dat het gras bij de buren altijd groener is. Nou weet ik niet of mensen van heinde en verre komen om een kudde waterbuffels te bekijken maar het mag gezegd worden dat weinigen zo nieuwsgierig zijn als zij die gegrepen zijn door het fotografievirus 🙂 Voor het totaalplaatje vindt ik het huis op de achtergrond wat jammer maar de herhaling van het koppie in de achtergrond op foto 1 vindt ik erg goed gezien van jou. Prachtige foto

    Geliked door 1 persoon

  2. Mooi informatief verhaal over die buffels, gelardeerd met mooie foto’s en die mozzarella…laat maar komen 😊 en joh… je wilt niet weten hoeveel mensen niet verder komen dan hun tv/tablet en smartphone en ja……dan mis je toch zo het een en ander …jij en ik weten beter…ons hoef je nuets te vertellen 🤣🤣🤣

    Geliked door 1 persoon

  3. Ik hoorde juist dat de gemiddelde Nederlander 15 minuten per week buitenkomt Evelien. Dus je schrijft voor een beperkte groep mensen maar dat zijn dan ook de echte liefhebbers. Ik vind je foto’s zo als altijd weer prachtig !

    Like

zeg het maar.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s