Onze blinde poes Saartje maakt een wandeling op onbekend terrein

Saartje onze oosterse korthaar is jammer genoeg helemaal blind.
Wij vermoeden dat ze nog wel licht en donker waarneemt maar dat is ook alles.
Ze komt normaal niet in de tuin , onze katten hebben een katten-ren ,maar op deze dag stond de deur open vanwege de warmte en moedige Saartje ging op onderzoek uit.

16 gedachten over “Onze blinde poes Saartje maakt een wandeling op onbekend terrein

 1. Je ziet dat zij zich prima redt. Al loopt ze heel voorzichtig, ze stoot haar neus niet. Mijn kat (16 jaar) is inmiddels helemaal blind en loopt met regelmaat tegen de kast, deurpost of stoelpoot aan. Vooral als er een tas staat waar ze hem niet verwacht is het een botsing, maar wel een beetje zachtjes. Typisch is dat Saartje veel loopt te miauwen, ze blijft contact zoeken. Dat doet de mijne ook.
  Koester Saar met veel liefde.

  Geliked door 1 persoon

 2. Och tocb wat zou je ze dat graag willen besparen helaas dat gaat niet al net als bij de mensen Eveline. Wel moedig hoor van dat kleine Saartje en ik denk te zien dat ze er van genoten heeft! Geef haar maar een berg liefde en aandacht Eveline en doe er een paar extra knuffels bij van mij xxx

  Geliked door 1 persoon

 3. Zo te zien een prachtige tuin en een veilige omgeving voor Saar. ‘k Weet zeker dat Saar aan liefde en aandacht niets te kort komt, Eveline, en dat compenseert haar handicap tenminste voor een deel.

  Onze eerste poes Mietsie werd blind op haar zesde. “Het is de visus” constateerde de dierenarts hoofdschuddend nadat hij met een lampje haar ogen had beschenen.

  Daarna liep ik elke dag met haar mee als ze naar buiten ging. Dat ging bijna altijd goed. Twee keer is Mietsie in de gracht gevallen en moest ik er achteraan springen om haar uit het water te halen. Een blinde poes vindt nu eenmaal niet vanzelf de kant.

  Geliked door 1 persoon

  • Voor alle zekerheid laten we Saartje niet alleen als ze buiten komt. Zelfs in de ren vind ik het af en toe lastig. Ooit zat ze heel erg te mauwen op de bovenste plank en wist er niet meer af te komen. ik hoefde gelukkig niet in het water te springen om haar te redden.

   Geliked door 1 persoon

zeg het maar.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s