brieven van mijn moeder

Vandaag staat een artikel in Tubantia over de vonst van de meer dan zeventig jaar oude brieven van mijn moeder.

Klik hier naar het artikel in Tubantia

De brieven zijn op allerlei beschikbaar papier geschreven.
Een voorbeeld

Een fragment uit een van de brieven:

“Toen hier nog alles vrede was, hebben Johan en ik al vaak gezegd, wat zal er van onze familie worden , hoe zullen ze het hebben .
Gelukkig kregen we toch nog een paar keer een Roode Kruis briefje.
Toen de Jappen hier kwamen hoorden we niks meer.
Altijd heb ik ook voor jullie gebeden, ja wij begrijpen Gods wegen niet maar Hij maakt het toch altijd goed.
Waaraan hebben wij dit verdiend? Ik hoop dat ik nu spoedig naar Johan kan gaan, want hij wacht met ongeduld op ons.
Wat zal het heerlijk zijn als we weer samen zijn. We waren hier de eerste jaren ook zoo dol gelukkig, en we hadden het zoo goed samen.
Eerst hebben we nog ruim 10 maanden in Bandoeng gewoond en toen zijn we naar Malang gegaan. We hadden ons erg gezellig ingericht, en toen ik op Malang Henny verwachtte hebben we samen alles in orde gemaakt.
Een leuk bedje en babytafel gekocht en ik heb snoezige kleertjes gemaakt.
Wat was dat een fijne tijd voor ons.”

Van mijn oudste nicht Dien kreeg ik onlangs deze vooroorlogse foto van mijn ouders. Voor mij nieuw want mijn ouders waren in de oorlog alle foto,s kwijtgeraakt .

 

10 gedachten over “brieven van mijn moeder

  1. Ja wat moeten wij daar op zeggen in elk geval heel fijn dat die brief bewaard is gebleven en een kostbare herinnering voor de familie even terug kijken op goede en minder goede tijden.

    Geliked door 1 persoon

  2. Heel herkenbaar…zelf heb ik ook een kistje van brieven geschreven op papier van het Rode kruis van mijn ouders in de oorlog. Mijn vader was een “Englandvaarder”…en kwam pas na vijf jaar weer thuis. al die tijd verliep het contact via zulke briefjes die dan door de ondergrondse werden bezorgd. Goed bewaren en anders doorgeven aan je kinderen.

    Geliked door 1 persoon

  3. Prachtig Eveline zelfs ik krijg er tranen van in mijn ogen.wat moet dat bij jou wel niet teweeg brengen zo.n kijkje in het leven van de mensen van voorbij en dan nog wel je eigen vlees en bloed. Prachtig dit moet je heel dierbaar zijn!

    Geliked door 1 persoon

zeg het maar.