de laagste in de rangorde, de omega wolf

Als mens vind je het heel naar om te zien dat er binnen elk wolvenroedel een exemplaar is dat  “de lul ” is.
Het laagste in rang…degene die altijd maar moet afwachten of hij toestemming krijgt om een graantje mee te pikken van de left overs.
In twee roedels heb ik zo.n pineut gezien, beide hadden beten op de rug.

 

IMG_0822.JPG

 

 

 

 

Navraag bij Jos de Bruijn van Wolves Unlimited leert mij dat dit vaak voorkomt bij ” opgesloten ” wolven.
De wolven in de natuurparken leven op een groot gebied maar daar kunnen ze niet uit.
Hoogstwaarschijnlijk is dat toch van invloed.
In het Nationaal Park zijn op twee locaties Tierfreigelände te vinden. Deze Tierfreigelände herbergen verschillende diersoorten die oorspronkelijk in het gebied leefden, waarvan sommigen zoals de wolf en de lynx intussen zijn teruggekeerd. Je wandeld door een prachtig oerbos waarbij je langs de aparte en afgeschermde leefgebieden van wolven, lynxen en bruine beren komt .

14 gedachten over “de laagste in de rangorde, de omega wolf

 1. Wow Eveline, wat gaaf om daar te zijn en te fliepsen. Goed dat ik die toeter op je fliepsding heb gezien, anders had ik toch écht gedacht dat je veel te dichtbij was! 😀 Mooie platen en interessante info over het gedrag van de wolf!

  Geliked door 1 persoon

  • Op Facebook zegt Jos de Bruijn daarover.
   Het is dus gewoon niet waar er is in het wild GEEN strenge herarchie er is geen alfa beta omega dat is bij wolven die zijn opgesloten bij wilde wolven is er geen herarchiestrijd nodig. Een roedel is namelijk vader moeder en babys en jonge van jaar ervoor. Bij noordelijke die van grotere prooi leven ook nog een jaar oudere maar dan bij volwassenheid gaan die weg en zoeken een eigen partner om eigen familie te stichten net als mensen onze kinderen willen nomaal ook weg en op eigen benen staan. Men heeft altijd wolven bestudeerd in een opgesloten verblijf. Ik heb mijn wolven allemaal op een natuurlijkere manier volwassenen blijven niet samen. Dan is er die strijd ook niet en leven ze veel gemoedelijker zonder al die strijd om macht. Sinds enkele jaren is dat ook eindelijk door wetenschappers bevestigd. Ze worden dus ook niet geboren om een rang te hebben is gewoon allemaal onzin sorry.

   Like

 2. Of het nou een Omega wolf is of niet…het is een prachtig beest. Wat een genot om daar zulke prachtige foto`s te kunnen maken. De wolf op de foto heeft een heel mooie vacht, ook wel nodig in dit winterse weer.

  Geliked door 1 persoon

zeg het maar.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s