Blind

Wij zijn met Saar naar de arts geweest en die concludeert wat wij al vermoeden namelijk dat ze volkomen blind is.
Vorig jaar hebben we ons bij de DA gemeld omdat ze opeens vreemd deed. Ze plaste in de stoel en soms midden in de kamer. Wij waren bang dat ze dement werd.
Achteraf kun je stellen dat dat het begin is geweest van haar blindheid.
Het moet voor haar een heel verwarrende tijd geweest zijn.
Dement is ze zeker niet.
Ze weet zich uitstekend te redden, ik bewonder haar.
Hoewel ze alles behoedzaam doet komt ze overal in huis.
Ze springt als vanouds op tafels , weet de kattenbakken na verplaatsing te vinden en geniet s.avonds bij ons op schoot.


Onze katten lopen behalve in de kattenren nooit buiten dat is een enorm voordeel , zo kan haar niks akeligs overkomen.

19 gedachten over “Blind

    • Saar en haar Broer Kees worden de volgende maand 10 jaar.
      Doof lijkt me ook lastig , het is maar goed dat ze een buitenren hebben.
      Het is fantastisch om te zien hoe ze zich thuis aanpassen maar in de grote buitenwereld is het levensgevaarlijk met zo.n handicap.

      Like

      • Saar en Kees kunnen nog heel wat jaartjes leven. En ze zitten veilig net als mijn schatjes;
        Een oud doveke, 18 is drie maanden geleden gestorven. Ik had een speciale doventaal voor hem, begreep hij goed. Deze broer en zus zijn amper een paar maanden, begrijpen nog niks van mijn taaltje.

        Geliked door 1 persoon

          • Is toevallig begonnen met 1 dove kat. Kat van een buur die op verlof ging. Bij mij dumpte was eigenlijk opvang. Noem het nu echt dumpen, is hem nooit meer komen ophalen, zelfs niet komen bezoeken. Vond het zo speciaal om met dove katten om te gaan. Sedert dan moet ik eerlijk toegeven wil ik dove katjes een thuis wil geven. jaren terug moest ik een dove kater laten inslapen wegens blaasproblemen. Na een tijd keek ik op internet uit naar…………..las ik dat ze een gezonde dove kat laten inslapen, was te lastig, kon je niet in de vrijheid laten. Heb toen tranen gehuild. Had alles gedaan samen met de arts om mijne Paraguay te redden en een gezonde kat laten ze inslapen enkel omdat ie doof is en wat voor een dierenarts is dit of was dit?
            Heb een horende kat die ooit is mishandeld door vorige baasjes. Jaren geduurd eer ik ze kon aanhalen. Geef mij maar probleem katjes.

            Zo ontroerend haar Saar haar wereld verkend.

            Like

            • Een dove kat in laten slapen? Hoe kun je!
              Saartje is ook niet ons eerste blinde huisdier . Ze is blind geworden maar we hebben ook al eens een half blinde hond in huis genomen. Was een heerlijk beest.
              Je bent top Nicole, het hart op de goede plaats .

              Like

            • Erg he Eveline hoe sommige mensen met dieren omgaan. Zijn ze gezond geen probleem worden ze ziek, krijgen ze een handicap bah we hoeven ze niet meer.
              Heb hier nog een mishandelde shethand hengst rondlopen. Ze raden me aan om hem naar het slachthuis te doen. Ok was een smerig en gevaarlijk rotbeest. Na jaren geduld is hij een heilige; Ok is en blijft een hengst maar ik kijk naar zijn uitdrukkingen en zie ik dat ie vervelend loopt dan laat ik hem gewoon met rust.

              Like

  1. Hè, wat een sneu verhaal nou weer zo vlak voor de Kerst.
    Attent, scherp en oplettend als veel katten zijn, zal ze zich inderdaad best weten te redden. De plattegrond van huis en haard zit waarschijnlijk wel ingeprent en verder zal ze met enige aanpassing in haar manier van bewegen de weg in huis wel blijven vinden, denk ik. Maar sneu blijft het … ;-(

    Geliked door 1 persoon

zeg het maar.