Bronst

De vijfde dag op de wildbaan en het verveeld nog altijd niet.
Het is waarschijnlijk net zoiets als vissen ( ik doe er een gooi naar hoor want ik heb nog nooit gevist ) je zit te wachten en te hopen op de grootste vis en als je die aan de haak slaat is je hele dag goed.
Die grootse vis kan morgen aan je hengel komen immers, je mooiste foto moet je altijd nog maken, dus stap je weer in de auto met je boterhammen om niets te missen.
Intussen geniet ik van de onverwachte ontmoetingen met oude bekenden uit het natuurfotografen wereldje en maak je links en recht kennis met andere verslaafden.
Want verslavend is het!

Maandag 16 september
We zijn al voor 12 uur op de Wildbaan en installeren onze camera.s op ons dooie akkertje.
In het bos gaat het weer enorm te keer. We horen zeker drie geweidragers burlen en tussen de bomen door zien we weer een hoop heen en weer ge-ren.
Zo af en toe knallen de geweien .
Een van de bokken komt al een modderbad nemen in de zoel. Lekker fris!
De mannetjes gebruikende zoel in het terrein, die ze met urine en sperma besprenkelen (zoelbaden). Hierin wentelen ze zich. Met het laagje modder dat zo op hun huid ontstaat, imponeren ze de vrouwtjes.

Tegen 17.00 uur verschijnt een machtige geweidrager met zijn harem. Hij geeft een hele show weg om ons allemaal duidelijk te maken wie hier de baas is.
De hele dag is weer goed!

 

16 gedachten over “Bronst

zeg het maar.