De herfst is behalve prachtig vanwege de kleuren ook een heerlijke tijd vanwege al het rijpe fruit.
Wij vinden het heerlijk om jam te maken, peertjes te stoven en zo meer.
Het is zo.n rijk gevoel als je kast vol staat met potten en je diepvries vol ligt met ingevroren appelmoes en ander lekkers.
Vanwege dat gevoel leek het mij nou eens leuk om een stilleven van onze rijkdommen te fotograferen.
ik was nog maar net begonnen met opstellen van het tafereel of…….😁
En daarom komt dat stilleven een andere keer wel 😄.
Nou, ik moet zeggen dat ik het onderste tafereel toch wel het mooiste vind. Met katten in huis moet je niets nieuws uitproberen en neerzetten want dat moet eerst uitgebreid worden onderzocht 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
Die Gijs, de nieuwsgierigheid ten top. Mooi die laatste foto en wat betreft al dat lekkers we hebben ook al appelcompote gemaakt van een doos vol verschillende soorten appels, heerlijk met kaneel.
LikeGeliked door 1 persoon
Je hebt ook geen moment rust hè? Maar ik vind de laatste foto toch echt super mooie en leuk hoor.
LikeGeliked door 1 persoon
Kleine monsters zijn het maarja Eveline die peren ruiken naar buiten dus die moeten wel evengoed bekeken natuurlijk je weet maar nooit wat voor gespuis ermee naar binnen komt hahaha Die echte stille stillevens houden we wel te goed hoor ik had deze leuke
foto,s niet willen missen!
LikeGeliked door 1 persoon
Hahahaha.. Die Kees weer XD
LikeGeliked door 1 persoon
Gijs. Gijhijs!
LikeLike
Het is een echte prins…En dat laat hij merken.:-)
LikeGeliked door 1 persoon
Prachtig zo eigenwijs 😀😀😀
LikeGeliked door 1 persoon
Als de laatste foto géén stilleven is ben ik een boon! Ben benieuwd wat Prins Grijs er van vindt! 😀
LikeGeliked door 1 persoon
Wat een prachtpoes, Eveline.
LikeGeliked door 1 persoon
Gijs kijkt nu heel beledigd Geert.
Hij is een kater en een trotse ook. En dan wil je niet voor poes versleten wirden😄😄😄
LikeGeliked door 1 persoon
Oehoe!! Kat is stunning. Eetgoed al te lekker!
LikeGeliked door 1 persoon
je kan Gijs niet verwijten dat hij niet om aandacht weet te vragen.
LikeGeliked door 1 persoon
Geweldig die verheven blik op de laatste foto 🙂 Prachtig
LikeLike
Zolang Gijs er is komt er geen stilleven, dus…..de komende 10 jaar zeker niet 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
😄😄😄😄
LikeGeliked door 1 persoon
Ha, dan kan ik hier mijn vraag wel afvuren.
Ik heb ooit van mijn broer een appelboompje gekregen. Het eerste jaar zat er één wormstekig coxje aan.
Het tweede jaar drie en nog een stelletje onrijpe kleuters die te vroeg van de tak waren gevalllen.
Daarna bleef het meestal bij een appeltje of 10 – 20.
De laatste jaren werd het steeds iets meer en dit seizoen had ik er 80. Da’s voor mij een weelde die ik niet weg kan
eten. Dus moet ik iets doen. Ik dacht aan inmaken maar….geen idee.
Ik heb er eens een paar gekookt en gemengd met honing en kaneel. Dat was lekker op een bakje ijs.
Verder ben ik niet gekomen.
Die vraag is dus: heeft u tips voor een nietswaardige appelkweker zonder enige kennis en ervaring?
LikeGeliked door 1 persoon
Allereerst zou ik denken aan appel cake en taart.
Wij peuzelen zo.n cake gemoedelijk in 1 dag weg 😄😄😄.
Recepten in overvloed te vinden op internet.
Verder maken wij appelmoes die we bewaren in de diepvries en …. Tatatataaaah, wij maken sap.
Daartoe hebben we een sap-pan aangeschaft.
We gooien de appels bovenin ,met suiker en kaneel , en na een uur of twee op de warmtebron heb je drie liter heerlijke appelsap.
Heerlijk!
80 appels , die verwerk je op die manier gemakkelijk.
LikeGeliked door 1 persoon
Volgend jaar zal het wel meer worden want die boom groeit als ehhhh kool. Maar zo’n sap-pan ga ik eens opzoeken.
Dank je wel. Ik houd je op de hoogte van de resultaten 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
http://www.kookpunt.nl/gsw-sappan-7l/nl/product/6065/?gclid=Cj0KEQjwwIKxBRDKhOz7ytT30vkBEiQAT1NaPYpTq6inC5X_aWqCJUoP8Hs6-Wx3ElVw25Jm38rF1WcaAqVl8P8HAQ
LikeGeliked door 1 persoon
haha, je krijgt direct hulp
deze is verre van stil maar levert mooie foto’s op
LikeLike