grote bonte specht in onze tuin

Ik heb een soort grote bonte spechten studio ingericht in de tuin.
Daarvoor heb ik een fraaie half vermolmde berkenstam meegenomen uit het Haaksbergerveen en met hulp van Ton op een strategische plek vastgezet.
En gistermorgen ย was het zover…..ik had de tijd dus ik kroop mijn schuilhut in .
Het heeft even ( 3 uur) geduurd voor hij kwam opdagen.
Inmiddels had ik de hut verlaten om koffie te zetten en jawel hoor…ik zat net om mijn bankje tegen het huis en daar hoorde ik hem.
Ik had geen tijd meer om de hut in te kruipen waar ik wat dichterbij zit en de belichting net iets fraaier zou zijn.
Ook moest ik uit de hand fotograferen .
Ik moet toch eens proberen of ik betere afspraken kan maken met de spechten.

 


 

18 gedachten over “grote bonte specht in onze tuin

 1. Uit pure balorigheid geplaatst ? ๐Ÿ™‚ Heb je echt 3 uur onafgebroken gezeten ? Moet toch best wel frustrerend zijn als ie net op komt dagen terwijl je een bakje koffie doet. Toch is het niet helemaal voor niets geweest Eveline. Bij foto 1 en 3 komen de kleuren op onderwerp er iets beter uit maar foto 2 met minder boom en meer specht vindt ik mooier. Misschien heb je een mogelijkheid om het stuk boom zodanig te plaatsen waarbij de achtergrondvegetatie donkerder is of uit de zon staat. Benieuwd wat jij daar van vindt

  Like

  • Morge Henk.

   Ik zat niet op de goede plek, vanuit de schuilhut gezien is de achtergrond prachtig maar ja…daar zat ik niet ๐Ÿ˜ฐ๐Ÿ˜ฐ๐Ÿ˜ฐ๐Ÿ˜ฐ
   En inderdaad…..pure balnarigheid…. een mens wil toch iets laten zien na drie uur zitten….

   Geliked door 1 persoon

 2. Al voldeed je werkplek mogelijk niet aan alle gewenste condities, ik vind de foto’s prachtig. Jouw verhaal met achtergrond maakt ze voor mij nog levendiger. By THE way, ik ben dol op dit spechtentype. Vind ‘m bijna ‘on-nederlands’. Ben erg benieuwd of hij de koffie ook lekker vond en vaker aan zal vliegen.

  Like

 3. Ondanks je geen afspraak gemaakt heb zijn de foto’s mooi geworden en zeker gelukt want deze vogels hebben altijd de neiging als je ze wil fotograferen. aan de andere kant van de bom te gaan zitten

  Like

 4. Ah dit is toch wel een project met potentie lijkt me, ik vind de eerste resultaten toch al leuk.
  En ik zie dat het een jonge specht is, die moet toch nog wel wat op te voeden zijn.
  Tja en zelf wel op je post blijven natuurlijk, want hoe langer je zit hoe groter de kans dat er
  er een gast aan tafel komt. benieuwd naar het vervolg van dit project, succes er mee.
  Natuurkieker Coby

  Like

 5. tja zul je altijd zien gewoon morgen weer gaan zitten en dan komt ie niet maaaar op een dag komt ie wel en dat is dan de beloning en die smaakt dan heel erg zoet.
  gewoon volhouden de aanhouder wint

  Like

 6. Pindakaas…Eveline…pindakaas doet wonderen…als ze dat eenmaal geproeft hebben komen ze telkens terug. Op de foto’s die ik vandaag geplaatst heb zie je ook een pot met pindakaas, ook de bonte specht komt daarvan eten n zelfs de eekhoorns smullen er van. Toch zijn de opnames mooi met die boom.

  Like

 7. Een tip Eveline, zet eerst koffie, doe het in een thermoskan en ga je schuilhut in en verroer je niet meer!!!
  Maarre evengoed ben ik wel jaloers op je, je hebt um toch maar mooi te pakken, dat had ie niet verwacht. O zo, net goed!

  Like

 8. Sjonge wat een mooie foto’s, en nu maar afwachten of het vanuit de schuilhut nog beter kan! De eerste foto heeft mijn voorkeur: prachtig verzadigde kleuren, en het fraaie berkenstammetje -bijna een onderwerp op zich!- vraagt om een verticaal formaat. Evengoed: 3x raak!

  Like

 9. …en let ook eens op dat koppie van die specht: op de eerste foto kijkt ze (want zo te zien is ’t een vrouwtje) ons echt aan en zou je zo een kletsje met haar kunnen maken:

  “Hallo mevrouw Specht, wat leuk dat u even op bezoek komt!”
  “Het genoegen, is geheel wederzijds, Eveline. Maar wil je er voortaan wel voor zorgen dat de catering wat beter in orde is! Een kloeke pot pindakaas met veel meelwormen, een lekker vetbolletje met sappige insecten, wat nootjes hier en daar …”
  “Komt in orde mevrouw Specht, komt u dan nog een keer terug als ik in de schuilhut zit?”
  “Wie weet, Eveline…”

  enz. ๐Ÿ˜‰

  Like

  • Het kletsje bewijst dat ik de nootjes en de pindakaas goed gecamoufleerd heb. Meelwormen……oke die ben ik vergeten maar de rest is heus dik in orde.
   Ik heb , omdat het zolang duurde voor slecht op kwam dagen, zelfs nog een keer moeten bijvullen want de koolmezen en de mussen laten het zich ook goed smaken. ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„

   Like

zeg het maar.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s