Klaas is er weer helemaal

 

Onze minstens 16 jaar oude kater Klaas is er slecht aan toe geweest.
Hij had zijn poten , lijf en staart kaal gelikt. De huid was rood en op sommige plaatsen had hij wondjes.
Wat we ook probeerden geen enkele  behandeling mocht  baten. Ik heb zelfs een dierentolk ingeschakeld in mijn wanhoop maar niets hielp.
Tot ik drie maanden geleden een oproep zag om aan een voedingsplan mee te doen. Toen ik een foto van de arme kat opstuurde kreeg ik een afspraak bij een dierenarts.

10501861_730408073687453_6509107093720416844_n

Klaas voor de behandeling

De arts  schrok toen ze hem zag.. ..zo erg heb ik het nog nooit eerder gezien…..verklaarde ze.

Klaas kreeg speciale brokjes voorgeschreven en toen kon het experiment beginnen. Het resultaat is verbluffend!

Klaas is weer helemaal zijn oude zelf. Hij glanst dat het een aard heeft , is goed op gewicht en is veel rustiger geworden.

Hoog tijd dus voor een foto sessie.

 

Kom er maar uit Klaas, je mag weer gezien worden.

 

 

 

 

de fotoshoot verliep prima tot Gijs zich er mee ging bemoeien.

Daarover morgen meer.

 


De foto,s heb ik gemaakt met een 50 mm objectief.
http://www.ecostyle.nl/

15 gedachten over “Klaas is er weer helemaal

  1. Prachtig toch Eveline, wat vooeding zo al kan doen. De meeste mensen staan er niet bij stil, maar het is zeer belangrijk. Boris heeft ook als pub ervaring met voeding, met een speciaal menu van de voedings fabrikant . De arst van de voedingsfabriek belde regelmatig op hoe het verloop was. We kregen heel goede ondersteuning.
    Het is een mooie serie geworden.

    Like

  2. Hij ziet er niet alleen weer goed uit, maar wat zal dat katerbeest zich weer rustig voelen. Niks geen gekriebel en gelik aan zijn vacht! Slapen betekent gewoon rustig slapen. Fijn dat het experiment zo goed aangeslagen is!
    Je foto’s zijn heel mooi en dat 50mm objectief is een toppertje!

    Like

  3. Wat fijn dat hij zo opgeknapt is van het voer. Weet je nu waar het door kwam die huidproblemen? Toch een voedselallergie dan?
    Ik heb ook nog naar Ecostyle voer gekeken voor Tootsie omdat hij ook een allergie heeft, maar dat voer is minder geschikt voor een kat met suikerziekte. Er is geen laag kh voer van dat merk geloof ik, er zit overal graan in verwerkt. Tootsie is waarschijnlijk allergisch voor kip, is vaak een eiwit waar ze allergisch voor kunnen worden, nu krijgt hij graanvrij voer met vis als eiwitbron en voila, weg jeuk. 🙂

    Like

  4. Blij voor Klaas 🙂 🙂 Kater Dinkelmans (die zelf ook al op leeftijd is) en ik wensen Klaas nog vele jaren. Maar dan die Gijs! Gaat daar een beetje staan voordringen. ’t Lijkt wethouder Hekking wel!

    Like

    • Inderdaad Ed…. Sprekend Hekking 😄😄😄😄😄😄 ik heb weer even smakelijk gelachen , iets dat wij om Gijs ook elke dag doen. Het blog dat ik zojuist gepubliceerd heb onderstreept dat nog eens. Klaas is dan wel niet zo.n opgeblazen persoon als deze burgervader maar Gijs lijkt sprekend .

      Like

  5. zo zie je maar, beetje verder zoeken en dan is er toch nog een oplossing
    hij ziet er ‘blinkend’ uit
    tuurlijk moest Gijs zich moeien, hij kan toch zeker niet over het hoofd gezien worden

    Like

zeg het maar.