Giervalk

Afgelopen zaterdag waren wij bij valkerij ” het muithuis ”

Wederom troffen we het niet met het weer maar we hebben een geweldige dag gehad dankzei de inzet van valkenier Yvo van Lanen die geen moeite te veel was en Steven Ruiter die de workshop gaf.

Het weer werkte niet echt mee zodat we af en toe in de regen stonden te fotograferen en  de aanvliegroute van de vogels ook niet de meest ideale was maar ik ben als een tevreden mens thuis gekomen met foto,s waar ik best blij mee ben.

Wie had bijvoorbeeld gedacht dat ik met mijn gammel evenwicht zo.n foto zou kunnen maken.  Ik niet.😄

Valk in de vlucht

Valk in de vlucht

En ook met deze foto,s , weliswaar met leren bandjes , ben ik blij.

Valk in de vlucht

Valk in de vlucht

Bij de tweede foto is het wellicht moeilijk te zien maar de scherpte valt precies op de kop van de vogel.
Al in de middeleeuwen was de vogel een statussymbool voor keizers en koningen omdat het zo moeilijk was er eentje te vangen. Maar ook nu nog hebben Arabische sjeiks er veel geld voor over. Voor de zwarte markt worden nog jaarlijks eieren en jonge vogels uit het wild geroofd.

 

22 gedachten over “Giervalk

  1. Wowwwwie, wat knap van je! Ik heb zelf ervaren hoe moeilijk of dit is en helaas is het mij niet gelukt. Geen ene goeie foto, allemaal de prullenbak in! Eveline gefeliciteerd met deze ‘buit’.

    Like

  2. Hier laat ik me graag voor natregenen, Eveline. Het lijkt wel of die vogel het uitschatert van plezier, zo van “hé, kijk mij nou !!!”. Vogels houden van regen 🙂

    Like

  3. Van dat regenachtige weer is niets te zien. Je hebt ongetwijfeld veelvuldig je lens staan poetsen. Het heeft je in elk geval weer een knappe serie opgeleverd, en dat valt zelfs onder ideale omstandigheden vaak nog niet eens mee.

    Like

zeg het maar.