Kees de oosterling

Kees ,onze oosterse korthaar , is er voor gaan zitten .

image

image

De oosterse korthaar is dezelfde soort kat als de siamees, met als enige verschil dat zij niet het partiële albinisme gen toon dat de pigmentatie gevoelig maakt voor temperatuur en kleurverdeling concentreert op de extremiteiten van het lichaam.
Vandaar dat de Oosters korthaar een vacht heeft waarvan de kleurslag en het patroon wel compleet verdeeld is over het lichaam.

Het ras is in de jaren vijftig ontstaan toen fokkers van Siamezen deze kruisten met slanke huiskatten om zo een variëteit te verkrijgen die totaal gekleurd was.
Momenteel kent het ras alle mogelijke kleurslagen en patronen en is de fokpraktijk en tentoonstellingsindeling gezamenlijk in 1 rasgroep voor Siamees en Oosters. Er bestaat ook een langharige variëteit, de Oosters langhaar, analoog aan de [[Balinees (kattenras)|Balinees]], de Siamees met lang haar.
Het karakter en uiterlijk komt overeen met dat van het moederras, de Siamees.

De Oosters korthaar heeft een slank lijf, lange ledematen en kleine voeten.
De kop is wigvormig met een rechtlijnig profiel.
De ogen zijn amandelvormig, staan wijd uit elkaar en beslaan diverse kleuren.
De vacht is kortharig in vele kleuren. Het karakter is lief, bezitterig en zeer babbelziek.

20 gedachten over “Kees de oosterling

  • Vooral dat slanke lichaam Jeine Klojanna. Whahahahahahah. Laten we zeggen dat Kees nou niet direct het schoolvoorbeeld is . En zijn stemmetje lijkt er ook niet op. Saar daarentegen heeft altijd veel te vertellen en ook echt een mooie stem .

   Like

 1. Ze staan er mooi op! Ik lees niks over de lange tanden. Het viel mij op bij foto’s die andere mensen hadden van die soort katten, dat je de hoektanden uit ziet steken als een soort Draculaatje. Zag er heel grappig uit, hebben die van jou dat ook? Is niet te zien op de foto’s. 🙂

  Like

 2. Het zijn wel behoorlijke hoektanden, maar nog wel ‘normaal’ lijkt me. Net een foto gezocht van Bibi die aan het gapen was. Bij haar lijken ze toch iets korter, zij trekt haar bovenlip nog wat meer op want je ziet de voortandjes. Bij Saar zie je al net zoveel ‘slagtand’ zonder dat ze die lip extra omhoog trekt. 😀 http://i978.photobucket.com/albums/ae263/mariekopdekiek2/SAM_0005_zpsaabbeb6f.jpg
  Ik zit mezelf nu misselijk te gapen bij het zien van al die gaap foto’s. *gaaap*

  Like

zeg het maar.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s