De drie gratiën .

Nog niet zo lang geleden heb ik het kunstwerk ” de drie gratiën ” gefotografeerd.

Drie? Das raar…… Op de foto zie je er maar twee.

Dat komt omdat de derde gratie even in de opslag was tot er een oplossing was gevonden voor het probleem dat er nogal eens tegenaan gereden werd.

Nog maar net was het derde beeld op een verhoging terug geplaatst of het hele kunstwerk werd gestolen.

Omdat nu in korte tijd het vier kunstwerken zijn gestolen heeft de gemeente Haaksbergen besloten alle kunstwerken te verwijderen tot er een oplossing is gevonden zodat de kunstwerken veilig terug geplaatst kunnen worden.

image

image

Nu wil ik wel eens weten…..ben ik nu de enige die doodziek word van dit soort dingen.

Het prachtige glazenbos is vernietigd met een vuurwerkbom, de bronzen beelden worden respectloos gestolen…Ik heb er geen woorden voor.

Hierbij een link naar Het artikel in Twentse Courant Tubantia met foto,s waarop je kunt zien hoe het beeld domweg is afgezaagd .
http://www.tubantia.nl/regio/terughoudend

heid-met-bronzen-kunst-na-zoveelste-roof-1.4179596

11 gedachten over “De drie gratiën .

  1. Het is te gek voor woorden dat men in dit land nog geen kunstwerk meer veilig is. Hier bij ons is dit ook al het geval geweest, een hele beelden groep vernield en verschillende brozen beelden vedwenen uit een kunstgallerij straat.

    Like

  2. Nee, je bent niet de enige die doodziek wordt van dit soort dingen.
    Voor het mijn en dijn is al lang geen respect meer, dat ook kunstwerken steeds meer ten prooi vallen aan vernieling en diefstal voor een paar rottige rotcenten is een grof schandaal!

    Like

  3. Het draait allemaal om respect ..ik wordt er ook ziek van .Hier in Lier gebeurt het ook. Er werd een beeld tot 2 keer toe stuk gemaakt. Nu is het ook weg gehaald en gaat men het na reparatie plaatsen boven op een rond punt.. maar ik vrees dat het daar gevaarlijk staat voor wegpiraten en eigenlijk zal het daar nooit zo mooi weer staan als op de groene long die rond het stadje Lier loopt . Triestig toch

    Like

  4. Het is inderdaad goggeklaagd die diefstal van beelden. En hoe dicher bij de grens hoe meer er wordt gestolen.
    De barbaren komen massaal de grens over en houden hier een heuse beeldenstorm!
    Hier valt het nog mee. Een keer is er een stuk van een beeld bij het Cobramuseum afgezaagd maar nu staat er een camera op.
    Maar ja je kunt niet overal camera’s plaatsen.
    gr eva

    Like

zeg het maar.