Expositie Marius van Dokkum in Delden

In de kunstkelder van De Galeriet aan de Langestraat in Delden is van zondag 13 oktober tot en met zondag 12 januari een unieke expositie te zien met werken van kunstschilder en illustrator Marius van Dokkum.
In de ongeveer 75 schilderijen en tekeningen die worden tentoongesteld, komen meestal eenvoudige mensen voor in hun eigen leefomgeving.
“Het is juist de herkenning bij veel mensen waardoor het werk van deze kunstenaar in binnen- en buitenland zo geliefd is.”

image
image

image

Bron : internet

Bron : internet

De expositie wordt op zondag 13 oktober om 15.00 uur geopend bij De Galeriet aan de Langestraat in Delden .
Iedereen is welkom en de entree is gratis.
Marius van Dokkum zal dan aanwezig zijn.

20 gedachten over “Expositie Marius van Dokkum in Delden

 1. Mus, ik ben zo blij met dit blogje. Weet je waarom. Ik was laatst in het museum van schone kunsten in Brussel en daar zagen we een schilderij dat me aan die van Marius deden denken. Tot dan toe kende ik hem alleen van de kunstkaarten. Ik zei het tegen Maria maar wist ineens zijn naam niet meer. Ja, ja, riep Maria, ik zou niet weten wie je bedoelt hoor. Nou, die van die rake prenten uit het gewone maar toch merkwaardige bestaan, riep ik vertwijfeld uit. Die naam ligt op het puntje van mijn tong, kom nou…. Marius Mok? Nee, dat was een schrijver. Martin met een stadsnaam of zo…
  Zo ging dat nog een tijdje door en daarna vergat ik het omdat ik alleen nog maar aan koffie met appeltaart kon denken. Raar he, dat heb ik soms.

  En nu…. staat ie hier en ook nog met zijn portret. Ik ben zo blij, echt waar!! Ik maak geen grapje. Vanavond meteen even de link doormailen aan Maria.

  Waar ligt Delden toch, Was het nu een expositie van Marius van Delden in Dokkum, ik had het zo geweten. Maar nu moet ik het opzoeken.

  Dank je wel en sorry voor deze te lang uitgevallen reactie. Het was mijn enthousiasme.

  Like

  • Rustig , rustig Plato . Ik storm naar beneden en zeg tegen meneer Mus ” vlug koffie…..dan kan ik Willem antwoorden ”
   Hoe dan ook…..gezien de rubriek waarin ik dit blog geplaatst heb ” Haaksbergen en omgeving ” rijst het vermoeden dat Delden niet ver van Haaksbergen is.
   Wij kunnen het befietsen heer Plaat.
   Hoe groot jou vreugde ook mag zijn, die van mij is nog groter.
   Ik weet niet of ik mij zondag tussen de fans wil begeven maar reken maar dat ik dit werk hoogst persoonlijk en met eigen ogen ga aanschouwen.
   Mij verheugende in het feit dat ik vandaag iemand gelukkig heb gemaakt neem ik nog een slok koffie.
   ” waar is die appeltaart “

   Like

  • Jan, mocht ik toch zo gek zijn om mij zondag tussen het gewoel te begeven en…..zou het mij lukken Marius te spreken dan zal ik hem vragen of hij zijn naam wil veranderen omdat dat beter is voor Jan en Aafke . Ook zal ik vragen of hij in Dokkum wil gaan exposeren .
   Ik heb zo.n gevoel dat het goed komt……😉

   Like

 2. Hmmm… Botero schildert en hakt ze wel heel pompeus. Het mag dan zijn om het belang van het fysiek te benadrukken, maar als je dat bij je hele oeuvre doet, verliest het m.i. zijn kracht en betekenis. De humor van van Dokkum is echter van alle tijden en houdt ons de spreekwoordelijke spiegel met veel plezier voor. Wij kijken dan ook weer met plezier terug en ook al leren we er geen bal van, het is toch even leuk geweest. Dat leuke ontbeert Botero. Je loopt continue te denken: maar zo belangrijk wil IK niet zijn hoor. Dan maar wat minder bilpartij.

  Hoe dan ook. Ik geniet hier vandaag met volle teugen.

  Like

zeg het maar.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s