Bornholm de haven van Gudhjem

Ω

Zo af en toe moet een mens zijn horizon eens verleggen…dat is wat wij de afgelopen week gedaan hebben.

Met een groep lezers van het motorblad PROMOTOR zijn we naar het Deense eilandBORNHOLMgeweest.

De motorrijders ( inclusief mijn eigen motormuis meneer Mus ) hebben daar de Langstedagtocht gereden.

Deze foto`s heb ik gemaakt in de haven van Gudhjem.

Aan de horizon vaart een boot naar Zweden en links op de foto zie je een brandstapel met daarop een arme heks die bij donker in de hens ging.

Ω

Ω

gudhjem brandstapel

Ω

Ω

Wij hebben dat “in brandsteken “niet afgewacht maar we hebben wel genoten van de gezellige sfeer in het haventje van Gudhjem, waarover later meer.

Ω

28 gedachten over “Bornholm de haven van Gudhjem

  1. Mmm, ik dacht dat heksenverbrandingen eigenlijk tot het verleden behoorden, ja noem dat maar ”gezellige sfeer” ;-). Maar Spass beiseite, prachtige foto’s, Eveline, ‘k zou er zo ook naar toe willen!

    Like

    • Er zijn inderdaad heel fraaie plekken om te fotograferen, ik heb er best van genoten en geprofiteerd, hoewel het nu ook weer niet zo is dat je voor dit soort plaatjes speciaal naar Bornholm moet.
      Het is toch wel ver hoor……het is dat mijn motorrijder zo graag wilde….ik denk dat je je die boottocht kunt besparen en op het eiland Rugen ook zulk soort foto`s kunt maken.
      en niet onbelangrijk…je betaald minder voor je eten en drinken.

      Like

  2. Zon en prachtige blauwe luchten, ik hoop wel dat je iets daarvan meegebracht hebt, want daar zijn we wel aan toe!
    Hoe was de langste dag daar, hier was het om 21.00 uur al donker, geloof het of niet, maar er zitten twee knoppen in mijn kerstroos, zou dat aan het weer liggen? 😉

    Like

  3. Bornholm: een prachtig eiland. Wij kampeerden er ooit een dag of 5. Genieten man! Maar om die hele afstand op een motorbike af te leggen, zou mij toch wat te gortig zijn. Dan heb je zeker gelijk dat het op Ruegen net zo mooi(of nog mooier) is. Die branndstapel zal met het midzomerfeest te maken hebben. Maar waarom daar een heks bijhoort??

    Like

  4. Zo hallo hebbie het een beetje naar je zin daar onder die schilderachtige lucht? Dat moet toch haast wel hemels wezen! Een zalige sfeertje hoor en prima plaatjes.

    Like

zeg het maar.